банер

7 основни карактеристики на граѓа церада

7 основни карактеристики на граѓа церада

Дрвена церада е вид на тешка церада што се користи за заштита на граѓа и други градежни материјали за време на транспортот.Некои карактеристики на дрвена церада може да вклучуваат:

Материјал:Дрвните церади обично се направени од тежок винил или полиетиленски материјал кој е водоотпорен и отпорен на кинење и пробивање.

Големина:Дрвените церади доаѓаат во различни големини, но тие се генерално поголеми од стандардните церади за да се приспособат на големината на товарот на граѓа.Тие може да се движат од 16 стапки на 27 стапки до 24 стапки на 27 стапки или поголеми.

Флапи:Дрвените церади често имаат клапи на страните што може да се преклопат за да ги заштитат страните на товарот.Овие клапи, исто така, може да се прицврстат на приколката со кабли за банџи или ремени за да се спречи треперење за време на транспортот.

7 основни карактеристики на граѓа церада
7 основни карактеристики на граѓа церада
7 основни карактеристики на граѓа церада

Д-прстени:Дрвените церади обично имаат повеќе Д-прстени по должината на рабовите што овозможуваат лесно прицврстување на приколката со помош на ремени или жици за банџи.

Засилени шевови:Шевовите на дрвените церади често се зајакнуваат за да се спречи кинење или кршење под тежината на товарот.

УВ заштита:Некои дрвени церади може да вклучуваат УВ заштита за да се спречи оштетување и избледување од сонцето.

Вентилација:Некои дрвени церади имаат вентилациони клапи или мрежести панели за да се овозможи проток на воздух и да се спречи акумулација на влага.

Севкупно, дрвените церади се дизајнирани да обезбедат сигурна и заштитна покривка за граѓа и други градежни материјали за време на транспортот и тие се суштинска алатка за градежната индустрија.


Време на објавување: 22-2-2023 година